Ніж – один з найважливіших інструментів кожного кухаря та господаря. Від його якості та типу залежить привабливий вигляд та якість кожної страви.
Перед тим, як купувати собі ніж, потрібно зрозуміти для чого Ви будете його використовувати: що і як часто Ви будете ним різати.
Особливу увагу рекомендуємо звертати на лезо, адже це, безсумнівно, – найголовніша його частина. Їх виготовляють з вуглецевої, нержавійючої сталі, або ж зі сплаву обох. Кожен метал має свої переваги та недоліки, які треба обов’язково врахувати.
Руків’я – наступне, на що необхідно звертати увагу при виборі ножа.
Купуючи ніж, його потрібно потримати в руках. Важливо, щоб на руків’ї не було великої кількості виїмок і гострих кутів, які при роботі можуть натирати руку. Але, якщо воно буде повністю круглим, це також незручно, тоді ніж буде провертатися.
Обов’язково зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлене руків’я ножа. Найзручнішими вважають ручки з дерева, але в процесі експлуатації вони зношуються і змінюють форму: розбухають або тріскають. Тому цей варіант не рекомендують для використання у промислових масштабах.
Руків’я із пластику – забезпечує хороше утримання, вимагає мінімального догляду та й прослужить довше ніж із дерева. Сталеве – важчае, але, якщо воно цільне, то забезпечить довговічність та надійність.
Ще один секрет – хвостовик ножа. Це – кінець металевого леза в руків’я. Для тих, хто використовуватиме ніж дуже часто, наприклад, для кухарів – рекомендують обирати ніж, в якому хвостовик матиме таку ж довжину, що й руків’я.
Надіємось, цей блог допоможе Вам обрати для себе найкращий ніж, який служитиме справно та допомагатиме готувати смачні та гарні страви.