Як Ігор Смоляник їздив у школу сомельє в Іспанії – розвивайся разом з !FEST

Хто розбирається у винах і зможе підібрати індивідуально для кожного потрібний сорт? Наш сомельє – Ігор Смоляник. І щоб робити це ще краще, він відвідав школу сомельє в одній з кращих виноробень Іспанії. Ми розпитали, що до чого.

Як пройшла Твоя поїздка у школу вина?

Це було цікаво. Школа проходила на Півночі Іспанії. Регіон називається Ріоха, там є дуже добра виноробня Маркіз де Ріскаль, заняття проводив директор школи Rafael Ruiz Isla. Він дуже рідко робить для гостей такі навчання. Наприклад, за 3 роки з України поїхало тільки дві групи.

Ми вчились впродовж 4-х днів, досліджували особливості та специфіки різних вин, дегустували їх. Це було дуже корисно і пізнавально.

Скільки людей було з України?

Цього разу з України було 10 людей, з яких 8 сомельє.

Ми отримали інформацію про етапи виробництва, витримки, як це впливає на смак вина. А ще куштували вино 1956 року, і воно абсолютно відрізняється від молодого.

Як тобі Іспанія?

Це було дуже круто! Тепло, гарно, розвинена винна культура. А ще їхні знамениті тапас-бари 😉

Але найголовніше – це школа! Рафаель нам розказував усе: як фотосинтез впливає на виноград і в результаті смак вина, які етапи виробництва, чого робити не можна.

До речі, виноробня Маркіз де Ріскаль виготовляє мільйони пляшок вина, і всі вони дуже високої якості. Це найпопулярніші вина в Європі. І у нас, у Найдорожчій ресторації Галичини, теж представлені їхні вина. Тож можна засмакувати іспанського сонця в наших бокалах 🙂

Скажи, будь ласка, яка в Іспанії культура спілкування у закладах між гостями і працівниками?

Ти знаєш, в них, як у мішленівському ресторані, так і у звичайному тапас-барі офіціанти і гості спілкуються як рівні. Звісно, мова спілкування дещо відрізняється) У ресторані вони говорять про високі речі, зберігаючи певну дистанцію, а у тапас-барах скоріше як добрі приятелі.

Більше того, в Іспанії професія офіціанта – це престижна, добре оплачувана робота. На цю професію там, в основному, не студенти приходять, а вже свідомі дорослі люди.

До речі, ще цікава штука, у барах і пабах в них дуже брудно і ніхто не прибирає. Вважається, чим брудніше, тим кращий заклад, тим більше туди прийде відвідувачів 🙂

Залишити коментар

Ваша е-пошта не буде опублікована Обов'язкові полі позначені. *

Схожі новини

Сьогодні в об’єктиві Мазох-кафе та Мазох-готель

30 листопада відбулося відкриття Мазох-готелю та ревідкриття оновленого Мазох-кафе. Мазох-кафе та Мазох-готель – це простір на межі літератури й того, що кожен уявляє собі під терміном «мазохізм». Концепція готелю та кафе натхненна Леопольдом фон Захер-Мазохом, найвідомішим львів’янином у світі. Для…

Як поєднувати археологію та керування магазином – інтерв’ю з Ярославом Бриком

Цього тижня знайомимо вас із Ярославом! Він керує магазином “Два кроки від хати” на Личаківській, 112. Його суперсила – пам’ятає кожну дрібничку. А ще він професійний археолог і обожнює грати в футбол.

Треба мати поняття гри, а також бажання виграти, – команда Гефест про Ігри загартованих

Нещодавно відбулася одна з наймасштабніших подій Холдингу емоцій !FEST– Ігри загартованих ’2019. Це вже четверті змагання серед наших працівників. І третій рік поспіль перемагає та сама команда з невеличкими змінами у складі – ГЕФЕСТ! Ми вирішили поспілкуватись із переможцями й…

Дуже висока кухня – ресторан-експеримент від !FEST

Скоро вже буде рік, як ми відкрили новий ресторан “Дуже висока кухня”. Такий формат ще ніколи не практикували у світі. Тому ми в цьому плані першовідкривачі… Отже, «Дуже висока кухня» – ресторан, де гості вільно спілкуються з кухарями, де враховується…