Як Ігор Смоляник їздив у школу сомельє в Іспанії – розвивайся разом з !FEST

Хто розбирається у винах і зможе підібрати індивідуально для кожного потрібний сорт? Наш сомельє – Ігор Смоляник. І щоб робити це ще краще, він відвідав школу сомельє в одній з кращих виноробень Іспанії. Ми розпитали, що до чого.

Як пройшла Твоя поїздка у школу вина?

Це було цікаво. Школа проходила на Півночі Іспанії. Регіон називається Ріоха, там є дуже добра виноробня Маркіз де Ріскаль, заняття проводив директор школи Rafael Ruiz Isla. Він дуже рідко робить для гостей такі навчання. Наприклад, за 3 роки з України поїхало тільки дві групи.

Ми вчились впродовж 4-х днів, досліджували особливості та специфіки різних вин, дегустували їх. Це було дуже корисно і пізнавально.

Скільки людей було з України?

Цього разу з України було 10 людей, з яких 8 сомельє.

Ми отримали інформацію про етапи виробництва, витримки, як це впливає на смак вина. А ще куштували вино 1956 року, і воно абсолютно відрізняється від молодого.

Як тобі Іспанія?

Це було дуже круто! Тепло, гарно, розвинена винна культура. А ще їхні знамениті тапас-бари 😉

Але найголовніше – це школа! Рафаель нам розказував усе: як фотосинтез впливає на виноград і в результаті смак вина, які етапи виробництва, чого робити не можна.

До речі, виноробня Маркіз де Ріскаль виготовляє мільйони пляшок вина, і всі вони дуже високої якості. Це найпопулярніші вина в Європі. І у нас, у Найдорожчій ресторації Галичини, теж представлені їхні вина. Тож можна засмакувати іспанського сонця в наших бокалах 🙂

Скажи, будь ласка, яка в Іспанії культура спілкування у закладах між гостями і працівниками?

Ти знаєш, в них, як у мішленівському ресторані, так і у звичайному тапас-барі офіціанти і гості спілкуються як рівні. Звісно, мова спілкування дещо відрізняється) У ресторані вони говорять про високі речі, зберігаючи певну дистанцію, а у тапас-барах скоріше як добрі приятелі.

Більше того, в Іспанії професія офіціанта – це престижна, добре оплачувана робота. На цю професію там, в основному, не студенти приходять, а вже свідомі дорослі люди.

До речі, ще цікава штука, у барах і пабах в них дуже брудно і ніхто не прибирає. Вважається, чим брудніше, тим кращий заклад, тим більше туди прийде відвідувачів 🙂

Related articles

Чому в команді важливо довіряти один одному

Довіра – це основа, стійкий фундамент будь-яких хороших взаємин. Це також актуально для робочих стосунків. Нещодавно ми писали про важливість роботи в команді. Але без довіри цього просто не буде. Коли ти довіряєш своїй команді та колегам, то формуєш потужний…

Як поєднувати археологію та керування магазином – інтерв’ю з Ярославом Бриком

Цього тижня знайомимо вас із Ярославом! Він керує магазином “Два кроки від хати” на Личаківській, 112. Його суперсила – пам’ятає кожну дрібничку. А ще він професійний археолог і обожнює грати в футбол.

Що таке медитація і для чого вона потрібна?

У сучасному швидкому світі дуже легко загубити себе. Тому ми вирішили розказати про різні техніки, за допомогою яяких мона прийти до тями, або ж, навпики, розслабитись. Тому запускаємо цикл ознайомчих статей. Почнемо з медитації. Хтось з вас вже давно її…

Дуже висока кухня – ресторан-експеримент від !FEST

Скоро вже буде рік, як ми відкрили новий ресторан “Дуже висока кухня”. Такий формат ще ніколи не практикували у світі. Тому ми в цьому плані першовідкривачі… Отже, «Дуже висока кухня» – ресторан, де гості вільно спілкуються з кухарями, де враховується…