Наші ресторани та кав’ярні почали змінювати підхід до навчання по сервісу

Раніше навчання по сервісу проходило так, що з працівниками просто говорили, розказували певні правила. Потім ми вирішили урізноманітнити навчання.

«Ми розробили з арт-відділом цікаву, фанову, але й інформативну водночас, презентацію. Потім ми додали практичний елемент. Я набираю команду з 12 людей, яка ділиться на дві підгрупи по 6. Також є два дуже вибагливих гостей (зазвичай, це хтось з менеджерів), на яких, власне, і практикуються наші групи. Ми врахували все: відкриття вина, правильну подачу, використання посуду, як діяти у стресових умовах, тощо», – так розказав про навчання по сервісу в наших закладах Вадим Камінський, менеджер Дому легенд.

Також наші тренери Лєра Грудініна та Вадим Камінський вирішили ще більше удосконалити це навчання. Вони розділили усі наші заклади по типах і адаптували завдання відповідно до типу закладу.

Окрім того вони розробили спеціальний розмовник для офіціантів, де є підказки, як діяти у більш-менш стандартних ситуаціях.

«Раніше ми стикалися з тим, що працівники скаржились, що ті чи інші правила сервісу не працюють у всіх наших закладах, адже наші ресторани концептуальні і не схожі одні на одних. Тому ми розділили наші заклади на ресторанний тип обслуговування, пабний, барний і кав’ярні. В майбутньому плануємо окремо виділити !FESTrepublic і ті заклади, де є постійна завантаженість працівників, тобто гості є з ранку і до ночі», – так пояснила нововведення тренер Валерія Грудініна.

Наразі Лєра та Вадим передали усю інформацію асистентам та наставникам наших закладів.

Тепер же вони працюють над навчанням офіціантів.

До речі, цікавою особливістю є те, що тепер навчання проводитимуть не в тренінговому центрі, а безпосередньо на закладі, щоб ліпше асоціювати навчання із реальною роботою.

А для того, щоб це не залишилось тільки на рівні навчання, ми вирішили додати контроль використання отриманих знань офіціантами. І контролювати зможуть наші гості, адже ми внесемо на чек qr-код, який можна зісканувати і оцінити роботу офіціанта.

 

Related articles

Сьогодні в об’єктиві Мазох-кафе та Мазох-готель

30 листопада відбулося відкриття Мазох-готелю та ревідкриття оновленого Мазох-кафе. Мазох-кафе та Мазох-готель – це простір на межі літератури й того, що кожен уявляє собі під терміном «мазохізм». Концепція готелю та кафе натхненна Леопольдом фон Захер-Мазохом, найвідомішим львів’янином у світі. Для…

Як Ігор Смоляник їздив у школу сомельє в Іспанії – розвивайся разом з !FEST

Хто розбирається у винах і зможе підібрати індивідуально для кожного потрібний сорт? Наш сомельє – Ігор Смоляник. І щоб робити це ще краще, він відвідав школу сомельє в одній з кращих виноробень Іспанії. Ми розпитали, що до чого.

Де відпочити під час осіннього вікенду недалеко від Львова

Попереду нас чекають ще кілька теплих вихідних, поки не почнеться справжня львівська осінь. Тому ми вирішили підібрати місця, що розташовані відносно недалеко від Львова. До кожного з них можна доїхати машиною максимум за 4 години. Боржава До підйомника в Пилипці…

Як поєднувати археологію та керування магазином – інтерв’ю з Ярославом Бриком

Цього тижня знайомимо вас із Ярославом! Він керує магазином “Два кроки від хати” на Личаківській, 112. Його суперсила – пам’ятає кожну дрібничку. А ще він професійний археолог і обожнює грати в футбол.