Сьогодні в об’єктиві Мазох-кафе та Мазох-готель

30 листопада відбулося відкриття Мазох-готелю та ревідкриття оновленого Мазох-кафе.

Мазох-кафе та Мазох-готель – це простір на межі літератури й того, що кожен уявляє собі під терміном «мазохізм». Концепція готелю та кафе натхненна Леопольдом фон Захер-Мазохом, найвідомішим львів’янином у світі. Для власників готелю Мазох – це передовсім геніальний літератор, один із кращих письменників Галичини. А вже постфактум його ім’я пов’язують із терміном «мазохізм», і це дало йому змогу стати відомим на весь світ.

Мазох-кафе

Мазох-кафе має особливу історію. Колись так сталося, що увесь колектив Мазоха з різних причин звільнився, і заклад фактично починав з нуля. Заповнювати чистий аркуш довелось Іванці Підзамків, менеджерці закладу, Лілі Олійник, HR-менеджерці нашого Холдингу, та Саші Попович (тепер – менеджерка Opera Undegraund, а колись – асистентка Іванки). Це були важкі часи, треба було працювати за всіх без вихідних і паралельно постійно шукати й підбирати нову команду. І, як завжди в нових командах – не всі підходять, не всі розуміють концепцію, не всі готові починати спочатку.

Зліва – Іванка Підзамків, по центру – Саша Попович

Але вони це зробили. Ба більше – Іванка ще й змогла підвести заклад до довгоочікуваного оновлення та ремонту.

Тож Мазох-кафе тепер має оновлений інтер’єр, а також розширене меню. Але всі концептуальні коктейлі, які так люблять поціновувачі нашого літературного кафе, залишили. Понад те, додали нових.

Із нагоди переформатування ми вирішили поспілкуватися з працівниками й дізнатися, що до чого та чи пам’ятають тут про Леопольда фон Захер-Мазоха.

Для початку ми поговорили з Іванкою Підзамків, менеджеркою Мазох-кафе. Вона розказала, що ці роки ремонтів і переформатувань давалися складно, але для її команди немає нічого неможливого, адже вони дійсно люблять свою роботу:

– Незважаючи на дискомфорт від тривалих ремонтних робіт, я не переставала піклуватися про нашу команду. А тепер заклад став оновленим, у нього ніби вдихнули нове життя…

З її словами погоджується володарка (саме так тут називають офіціанток) Іра Васильчук. Вона теж вважає, що перевідкриття кафе ніби вдихнуло в кожного з команди нове життя, оновлення: «Тепер є бажання, щоб люди приходили до нас не по “пріколи”, а по “невідоме”».

– Зараз ми вирішили, що біль, через який проходять наші відвідувачі, замовляючи концептуальні коктейлі, має бути на межі із задоволенням. Адже саме про задоволення писав Захер-Мазох у книзі «Венера в хутрі».

Вова Колтун, також працює володарем у закладі, розповів, що до команди доєднався нещодавно. Втім має змогу порівняти Мазох-кафе, яким воно було кілька років тому, куди приходив як відвідувач, і оновлене кафе, де він уже працює: «Нові відвідувачі заходять і не знають, чого очікувати від цього закладу. Вони такі розгублені. Мені подобається розказувати їм щось нове. Але мушу зазначити: попри те, що стіни в нас розписані так, що нагадують про письменника Мазоха, часто люди взагалі не знають про літературну складову Мазох-кафе. Ми намагаємося поділитися з ними інформацією про книгу «Венера в хутрі». Але все ж відвідувачі не особливо звертають увагу на цю частину концепції».

– У нас найскладніша концепція серед закладів !FEST, та й усього Львова. І насправді через оту пікантну тему ми, команда, більш близькі між собою, ніж усі інші, – каже бармен Сергій Балащин.

До речі, він розказав, що гості найчастіше люблять замовляти три коктейлі: «Блудний день», «Полуничний рай» та «Постав ніжку на раба».

Ну, і ще дещо, що змінилось після перевідкриття – вхід. Тепер зайти в заклад можна через сувенірну лавку. Ніка Галушко, яка продає сувеніри з цікавинкою, розказала, що захоплюється відвідувачами Мазох-кафе, бо «люди відкриті, розкуті й не бояться запитувати».

Настя Сидорчук – нова менеджерка нашого концептуального закладу й готелю Мазох над ним, адже Іванка передала їй усі справи.

Настя також поділилася враженнями, як це – працювати в оновленому «Мазоху»:

– Дуже цікаво долучитися на етапі оновлення закладу, оскільки маєш змогу побачити його до змін і після них та додати свій внесок у проект. Мазох – готель і кафе – однозначно один із найцікавіших моїх челенджів.

Дуже сподіваємося, що Настя й надалі підтримуватиме командний дух і настрій у Мазох-кафе. І зможе передати його працівникам Мазох-готелю, який також є в її підпорядкуванні.

Мазох-готель

Отже, над Мазох-кафе працює концептуальний Мазох-готель! До цього проекту команда Мазоха готувалася майже 2 роки – і він таки здійснився!

Тут найбільші готельні ліжка у світі – 3-4 метри Вартість проживання – від 1899 грн за добу.

Готель має 14 номерів. Працює цілодобово з грудня 2019 року.

Оля Дзедзик є частиною готельної команди й допомагала з відкриттям. Тому вона як ніхто інший може розказати нам у подробицях про складнощі концептуального готелю.

– Найважче – це коли в тебе відкриття о 21-й, а о 18-й ще доставляють унітаз. Або був ще випадок, коли ми знімали сходи за три дні до відкриття. І я застрягла нагорі, бо ліфт тоді ще теж не працював. Але ми впоралися з усіма викликами й відкрили готель із найбільшими ліжками у світі.

Оля Дзедзик

Команда Мазоха змогла пережити всі труднощі ремонту. Щоправда, «тепер іноді бувають проблеми з пошуком покоївок. Бо ж вони неправильно трактують наповнення готелю (розміри наших ліжок, ванна просто в кімнаті тощо). Але ж насправді це – концепція, а ліжка неймовірно зручні. І номери в жодному разі не здають на годину. Проте… Кожен думає в межах своєї розпусти», – ділиться Оля.

У готелі вже були перші відвідувачі.

– Наші перші гості дуже позитивно відгукнулися про готель. Найбільше їм сподобалася ванна, – додає Оля.

За концепцією Мазох-готель певною мірою продовжує ідеї Мазох-кафе. Тому під час заселення, крім ключів, гості отримують маски, батоги й ошийники. А всі стіни в номерах розписані уривками з книги Леопольда фон Захер-Мазоха «Венера в хутрі». Як доповнення – частину стін вкрито штучним хутром.

Працівники Мазох-кафе та Мазох-готелю сходяться в одному – працювати тут складно, але неймовірно цікаво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked. *

Related articles

Що таке медитація і для чого вона потрібна?

У сучасному швидкому світі дуже легко загубити себе. Тому ми вирішили розказати про різні техніки, за допомогою яяких мона прийти до тями, або ж, навпики, розслабитись. Тому запускаємо цикл ознайомчих статей. Почнемо з медитації. Хтось з вас вже давно її…

Коли людина хоче, вона може навчитись всьому, – Уляна Барабаш, дизайнер «Авіації Галичини»

Уляна Барабаш – дизайнер українського одягу «Авіація Галичини». Вона не тільки стильна і має чудовий смак, але і впевнена в собі та своїх рішеннях. А ще вона звикла досягати мети, бо вірить, що можливо все, головне – бажання.  Ми розпитали…

Дуже висока кухня – ресторан-експеримент від !FEST

Скоро вже буде рік, як ми відкрили новий ресторан “Дуже висока кухня”. Такий формат ще ніколи не практикували у світі. Тому ми в цьому плані першовідкривачі… Отже, «Дуже висока кухня» – ресторан, де гості вільно спілкуються з кухарями, де враховується…

“Мені подобається моя робота”, – Володимир Каспрук, шеф-кухар Реберні “Під Арсеналом”

Кухар дуже важлива робота! Ми раді, що в нашій компанії працюють чудові команди кухарів і роблять якісно свою роботу. Так тримати, друзі! Добре і смачно приготувати – це справжнє мистецтво! Тож натхнення вам щодня, вдячних гостей і добрих колег! З Днем…